Att välja bil

Att välja bil kan vara ett svårt beslut. Det finns så mycket att välja på i olika prisklasser och med olika för- och nackdelar. Det viktigaste är för dig att fundera ut i förväg vad du egentligen har för behov, vad du ska använda bilen till och hur mycket du kommer köra. Det kostar trots allt väldigt mycket pengar att bara ha bilen, så att köpa en snygg bil kanske inte är prio ett när det handlar om så mycket pengar. Det viktigaste är att den är i bra skick och fungerar som den ska.

Det kan vara ett svårt beslut att veta om man vill ha en manuellt växlad bil eller en automat. Vissa tycker att det är växlingen som är det roliga med att köra bil och då är såklart en manuell bil bäst. Om man däremot tycker att bilkörandet är lite jobbigt och kanske till och med svårt så kan man istället satsa på en automatbil. Det är trots allt väldigt skönt att bara behöva gasa och bromsa. Det är dock bäst om du när du tar körkort ändå tar för manuell bil eftersom du då får köra både och. Med automatkort får du inte köra manuella bilar.

Fundera även över hur stor bil du behöver. Hur många passagereare kommer vanligtvis åka med? Standarden är att ha en bil med fem platser inklusive föraren. Det finns dock även bilar med upp till nio platser och även små bila med bara två säten.