Tvätta bilen

Nu mot sommaren kan det vara dags att tvätta sin bil efter den leriga våren. Vem vill inte ha en skinande bil i solljuset? Ha en tävling med dina vänner och se vem som kan ha renast bil.

Det viktiga när man tvättar sin bil utvändigt är att man håller till i en tvätthall eller liknande. Så länge man inte är någonstans där oljerester och andra farliga ämnen kan rinna ned i vattenbrunnar och förorena vattnet. Vi vill kunna fortsätta ha dricksvatten i kranen, utan olja. Orkar man inte tvätta bilen själv kan man också åka till närmaste biltvätt och låta den göra jobbet åt dig. Viktigt är dock efter tvätten att provbromsa på strävt underlag innan man kör iväg. På så sätt får du bort eventuellt vatten från bromsarna så att bilen är fortsatt säker att köra. Om man vill så kan man vaxbehandla bilen efter man tvättat den för att göra den mer tålig för regn och rusk. Dessutom kommer den skina mycket längre.

Man får inte heller glömma att städa ur bilen invändigt. Det kommer vara mycket roligare att köra om du har en fräsch bil. Ofta ser man inte hur skitiga sätena är förrän man börjar städa. Med en våtdammsugare kan man städa av sätena och ofta blir vattnet alldeles svart. Det kan vara svårt att tro, men då inser man att det var dags för en städning. Häng sedan in en fräsch doftgran och njut av din rena bil!