Fördelar med att cykla till jobbet

Det finns många fördelar med att cykla till jobbet istället för att ta bilen. Framförallt för din hälsas skull och för miljön. Men en annan punkt är att du genom att kika på utbudet av moderna elcyklar, kan investera i ett färdsätt som också hjälper dig att spara en rejäl slant i det långa loppet. Vi listar fördelarna med att börja cykla till jobbet!

Många företag ger bonusar

Allt fler företag väljer att ge en liten extra morot för personer som väljer att cykla till jobbet istället för att ta bilen. Denna gröna bonus gör därför inte bara att du kan få ett litet klirr på kontot, du slipper också lägga pengar på att ta dig till jobbet.

Med hjälp av friskvårdsbidrag kan du också få en del av kostnaden för cykeln täckt av företaget du jobbar på. Så prata med din arbetsgivare för att se vad som gäller och vad de kan erbjuda till dig som väljer att cykla. Särskilt viktigt tycker arbetsgivare denna bonus är som har begränsat med parkeringsplatser eller som prioriterar hållbar utveckling.

Du sparar pengar

Men många tycker trots allt att en av den största fördelen med att cykla till jobbet är att det inte kostar någonting. Om du bor ganska nära jobbet, staden eller dina vänner kommer du därför kunna spara ganska mycket om du väljer att cykla när du har möjlighet. Du slipper de dyra bensinpriserna och kan istället fokusera på att ta bilen när du faktiskt bara behöver.