Om du vill spara på bilens batteri

Ett batteri i en bil kan försämras med åren. Samtidigt kan det vara svårt att få en tid till att byta batteriet på en bilverkstad, vilket ju krävs för att det ska funka felfritt. Därför finns det några saker som du själv kan göra för att bidra till ett mer långlivat och hållbart bilbatteri. Det kanske inte gör så att batteriet blir bättre, men det gör iallafall inte så att batteriet blir sämre.

Undvik detta

För att hjälpa ditt batteri att leva längre kan du undvika att använda elektriska tillbehör i bilen när motorn inte är igång. Du kan också försöka undvika att parkera på en varm och solig plats när det är möjligt. Genom att följa bland annat dessa tips kan du se till att din bils batteri håller så länge som möjligt.

Om din bil har ett batteriproblem kan du märka att motorn är långsam att starta, att strålkastarna är svaga eller flimrar, eller att det kommer en ovanlig lukt från motorrummet. Om du märker något av dessa problem är det dags att ta bilen till en mekaniker så fort som möjligt för att få den fixad.

Klä dig varmt

Att värma upp bilen tar på bilens batteri. En sak du kan göra för att minska ansträngningen för bilen när det är kallt ute är att klä dig varmt när du ska åka bil. Du kan till exempel ha på dig ett mellanlager i merinoull för herrar för att värma upp dig själv istället för att bli varm av bilens AC. Att ha på sig mössa, vantar och andra liknande klädesplagg kan hjälpa dig att bli varm utan att använda bilens luftkonditionering.